O dimineață pentru noi | L’Abbaye de la Cambre

L-am lăsat pe Robert la creşă pe la ora 9:15 şi, pentru că era o dimineață blândă şi însorită, am decis să îmi dedic următoarele ceasuri numai lui Eduard. Am poposit cinci minute pe acasă să luăm bicicleta mult iubită şi ne-am pornit spre locul meu preferat din Bruxelles, la doar zece minute de casă.

Pic adesea în capcana oalelor din chiuvetă, a nisipului adus ieri din parc care cere să fie aspirat, a coşului de rufe ce dă pe dinafară dar am şi zile, ca şi cea despre care vă scriu azi, în care încui uşa şi mă dedic copiilor mei sau doar mie. Pentru că treabă e mereu de făcut dar timpul dedicat sufletului e prețios tare. Mă tot gândesc cum, peste o vreme, copiii mă vor da la schimb pe prietenii din parc.

Aşadar, în dimineața asta, am făcut exact ce a vrut copilul meu, eu doar am propus, el a decis. Am savurat sunetul încrezător al vocii sale când decizia era ín terenul lui şi i-am acordat toată atenția de care sunt capabilă. Ba mai mult, în natură. Am avut chiar şi un moment filozofic cu al meu cavaler de patru ani în biserica pe care o vizitam. Mi-a spus că Dumnezeu a obosit şi vine altul acum. Interesant, nu-i aşa? Eu tind să îl cred.

Dar haideți să vă arătăm locul nostru preferat din Bruxelles, vizitat de Eduard pe bicicletă – l’Abbaye de la Cambre din Ixelles, mànăstire înființată în 1201. Am pornit dinspre lacurile din Flagey, oază de verde.

Cu voie bună şi răbdare, am urcat fiecare terasă a parcului şi am făcut curse în labirintul viu, tuns la centimetru.

Înainte de plecare, ne-am oprit la biserica mănăstirii urbane şi am dezbătut în tihnă ce ne înconjura. Numai noi doi. Am aprins o lumânare pentru bunicul plecat demult şi am vorbit de vitralii, picturi, statui şi iubire.

Şi iată cum am am uitat de oale şi grija, am făcut puțin turism în oraşul nostru şi ne-am conectat cu totul, în stil de vacanță.

Dacă ajungeți la Bruxelles, nu uitați să treceți şi pe L’Abbaye de la Cambre.

Cu drag,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s