Lupta Mea cu Plictiseala şi Televizorul

Îmi propun zilnic să nu-mi las copiii în fața televizorului. Şi voi, nu-i aşa? Eh, sper că reuşiți, căci eu îmi sabotez decizia de multe, multe ori.

Vă apreciez din inimă pe voi, cele care aveți rezistență psihică şi fizică să faceți față plictiselii copiilor voştri. Eu, în schimb, am baterie mai mică şi musai trebuie să mă încarc la câteva ore cu o cană de ceai… în linişte.

Să nu credeți, totuşi, că exagerez ori că nu ştiu ce riscuri aduce privitul la TV. Ştiu, ştiu bine. De aceea am instalat Netflix şi Amazon Prime, ca să controlez eu conținutul. Iar timpul e limitat. Chiar şi aşa, tot nu e bine, să ştiți că ştiu.

Casa-i plină de jucării, de jocuri, puzzleuri, baloane, cărți, creioane!!! Şi copiii mei se plictisesc? Păi e posibil? Le rotesc, şi asta fac. Şi tot se plictisesc. În parc, mergem şi pe ploaie. Aşa că am hotărât să nu mă las.

Ia citiți ce am constatat!

✔Că trebuie să rezişti vreo 15-20 de minute în fața mârâielilor (chiar dacă se arde mâncarea pe foc) şi piticii se redresează singurei.

✔Că, de multe ori, au nevoie doar de câteva minute de atenție şi iubire, nu de televizor.

✔Că e suficient să asculte muzică ca să îşi schimbe starea.

✔Că e o idee bună să desparți copiii (când sunt mai mulți) dacă devin plictisiți sau supărați. De multe ori, se joacă mai liniştiți singuri.

✔Că jocurile de construcție (lego, şine de tren, domino, play mobil, cuburi, cutii etc.) salvează mâncarea de pe foc.

✔Că şi scosul şi băgatul lucrurilor din şi în sertare este un joc super amuzant chiar dacă nouă nu ni se pare.

✔Că piticilor de doi ani le place la nebunie să le dai de lucru: să pună hainele în maşina de spălat, să le scoată, să măture, să le citească jucăriilor…

Cu toate că am din ce în ce mai mult succes în lupta mea anti-TV, încă mai cad pradă momentelor critice dar suntem pe drumul cel bun. Eu, una, nu am timp de televizor niciodată. Voi?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s