Mi-am luat concediu de la mămicie

Sunt în tren, direcția Londra. Singură, fără copii dar nu şi cu sufletul uşor. Este a doua oară când plec singură, după trei ani + de mămicie full-time. Am lăsat acasă doi copii mici – bebe Robert (15 luni) şi Eduard (trei ani şi trei luni) şi mi-am luat concediu. Nu au stat nici măcar o noapte fără mine sau tatăl lor…

Când eram însărcinată cu Eduard, nu îmi puteam închipui că voi pleca vreo clipă de lângă pruncul pe care-l aşteptam cu atâta nerăbdare. Trei ani şi doi copii mai târziu, iată-mă lăsându-i în grija altora şi luându-mi o pauză bine-meritată şi îndelung plănuită şi amânată.

Sunt o mamă care preferă să fie în control şi ideea că piticii mei dragi nu mă vor avea lângă ei la culcare, îmi sugrumă puțin sufletul şi m-a făcut să ezit o vreme. Dacă vor fi trişti? Dacă nu vor dormi bine? Dacă vor mânca aiurea? Întrebări peste întrebări. Dar totuşi, la încurajarea celui mai fain’ tată ce există, m-am suit în tren.

Poate ştiți cum e o sarcină, o naştere, bucuriile ce vin cu ele şi nopțile nedormite sau poate veți afla în curând. Nu aş da ultimii trei ani din viața mea nici pe zece ani pe o insulă exotică. Nu, nu am câştigat la Loto, nu am bogății sau vreo carieră fără pereche, pur şi simplu am devenit mamă. De două ori. Sunt la fel ca voi, cu gândul împărțit în trei, nemachiată şi mereu pe fugă. Gătesc non-stop, spăl şi coşurile sunt tot pline, schimb scutece, construiesc şine de tren, mă joc în nisip, şterg mucişori şi lacrimi, legăn şi îmbrățişez copilaşi, mai îl îmbrățişez şi pe tatăl lor şi sunt obosită.

Sunt obosită pentru că am fost însărcinată şi am născut de două ori în trei ani, pentru că am alăptat doi ani şi jumătate, pentru că nu am dormit decât jumătate din somnul acestor ani şi pentru că jobul meu nu se termină niciodată. Nu plec la şase acasă, nu am weekend sau zile de vacanță. Nu spun că nu sunt zile în care nu gătesc sau nu am o oră pentru mine, aş exagera. Dar, precum bulgărele de zăpadă, aceşti ani plini de minunății au adunat şi fel şi fel de ghimpi – oboseală, frustrări şi depresie.

Iubesc să îmi strâng copiii în brațe mai mult ca orice, să le cânt, să le gătesc frumos şi sănătos, să stau în pat cu ei până adorm şi să îi văd liberi şi fericiți. Dar îmi place şi să scriu, să călătoresc, să invit oameni dragi la ceai, să inspir mămici la început de drum, să învăț, să mă bucur de un moment de mine. Şi pentru acestea, mult timp nu mai este.

Din acest motiv mi-am luat concediu. Nu pentru că nu îmi iubesc copiii, nu pentru că nu-mi place jobul meu de mamă şi soție. Dimpotrivă, pentru că am nevoie să îmi reîncarc resursele şi să revin mai bună, mai liniştită, mai cu chef de joacă şi de mămicie, mai răbdătoare şi mai înțeleaptă. Trei zile pot face minuni.

Când depresia postnatală şi nedormitul m-au răpus, nu demult, şi m-au transformat într-o mamă mai puțin răbdătoare, nervoasă şi depăşită de situație, am fost ridicată de jos, îmbrățişată şi trimisă în vacanță. O noapte singură m-a salvat atunci. Acum, două nopți îmi vor da energia de acum zece ani. Le-am explicat tuturor că voi pleca în concediu, i-am îmbrățişat de o sută de ori, am şters lacrimi şi i-am asigurat că voi reveni ca nouă. Nu vă gãndiți că grijile sau vinovăția au rămas acasă. Sunt aici cu mine, lângă telefon. Dar sunt hotărâtă să mă bucur de timp liber, de prieteni, de noutate şi de încrederea pe care o am în oamenii dragi ce mi-au dat liber de la job.

Vă las, am ajuns la Londra.

Cu drag,

6 gânduri despre ”Mi-am luat concediu de la mămicie

  1. Qatawneh Amelia zice:

    Multe mamici te v or judeca dar eu te felicit,toate avem nevoie sa ne reincarcam bateriile,dar nu toate recunoastem sau poate nu suntem intelese.Felicitari taticule,eu stiu ca o sa faci treaba buna!Vacanta placuta Ale!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s